kedves.hallgato 2012.02.28. 11:44

Összeomolhat a Donald Trump által istenített ACN

 Lentebb egy angol nyelven 2011 augusztusában megjelent cikk fordítását közlöm.

Eredeti: http://pyramidschemealert.org/hyped-by-donald-trump-acn-video-phone-business-may-be-collapsing/

 

"Donald Trump szerint technológiai áttörés, a jövő hulláma, mindenkinek lesz ilyenje, legjobb ha most megszerzed!! Ömleng, és éljenzi a "forradalmi IRIS V Video Phone"-t, az ACN multi level marketing cég zászlóstermékét.

És ha Donald Trump azt mondja, ez a telefon nagyon ott van, ki kételkedne benne?

 

Azonban a videótelefon gyártójának - WorldGate Communications - legutóbbi közleménye alapján a kereslet megcsappant. Ha valaha is volt igény erre a termékre, az most eltűnőben van. A cégvezetés fölmondott. Az ACN-től érkező rendelések száma drasztikusan lecsökkent. A telefongyártó tőzsdei értéke gyakorlatilag lenullázódott. A SEC felé tett jelentés alapján bármikor csődeljárás indulhat. (2011 első negyedévi jelentés alapján, lásd angol eredeti.)

 

Az elmúlt évben a WorldGate részvények árfolyama 48 centről 3 centre zuhant.

 

Mégis, a gyártónak a kormány felé tett jelentése ellenére - melyben ecseteli, hogy az összeomlás szélén áll, és az ACN felől érkező megrendelések lecsökkentek -, az ACN ugyanazon hónapban sajtóközleményben reklámozza az ACN videótelefont, Donald Trump segítségével. ( https://www.youtube.com/watch?v=--3XGFLyxKs )

"Szerintem állati az ACN videótelefon. Szemtől szemben láthatom a másikat, attól függetlenül, épp hol vannak. Nem tudom elképzelni, hogy aki használja, ne imádná!!"

 

Does Video Phone Decline Mirror Company

 

Trump mondókája és a piaci valóság közötti ellentmondás egy alapvetőbb problémára hívja föl a figyelmet: a cég növekedése és az ahhoz használt túlzott, vagy hamis propaganda, hogy minél több értékesítő munkatársat léptessenek be.

 

Az ACN-esek gyakran emlegetik, hogy a milliárd dolláros bevételek felé közeledik a cég. A fogyasztókat azonnali belépésre késztetik. Az ACN gyors növekedésével indokolják a belépés szükségességét. Valójában az ACN saját dokumentumai alapján sem a bevétel, sem a vevőkör nem növekedett az elmúlt négy évben.

2006-os riport szerint (Federal Trade Commission-nek) épp ugyanannyi a bevétel, és ugyanakkora a vevőkör, mint egy 2010-es NBC riport szerint. Egyvalami azonban megváltozott: az ACN megduplázta értékesítőinek számát. Ezen négy év alatt az USA-ban az értékesítők száma 50 ezerről 100 ezerre ugrott. Ezek alapján a befolyó többletpénznek az értékesítőktől kellett jönnie. Az is következik továbbá, hogy míg a cég maga nem nőtt, az értékesítők átlagjövedelme csökkenni volt kénytelen.

 

Sajtósok és a Pyramid Scheme Alert korábban már megkérdőjelezték a Donald Trump által "forradalminak" titulált telefon használhatóságát. (Melyet az ACN javarészt saját értékesítőinek értékesített..) Rámutattak, hogy videótelefonálni ingyen lehet bármely számítógéppel, a Skype segítségével. Manapság mobilokkal és iPaddel vagy Droiddal is kezdeményezhető videóhívás. Kinek van tehát szüksége 179 dollárért ACN videótelefonra? Az ACN készülékek nem hordozhatóak, és havidíjat vagyunk kénytelenek fizetni. Ráadásul természetesen csak akkor használhatóak, ha olyasvalakit tárcsázunk, aki szintén ACN készülékkel rendelkezik.

 

Vásárlói igény, vagy MLM piacgenerálás?

 

Valaha volt igény ezen termékekre? Vagy az "igény" maga az ACN multilevel sémájának terméke?

Az ACN volt az egyetlen komoly vásárlója a WorldGate készülékeknek. A WorldGate többségi tulajdonrészét az ACN alapítói birtokolták. Az ACN-nek volt egy trükkös piaci lehetősége: maguk az értékesítők. Miután beléptettek valakit, rávették, hogy egy vagy több telefont is vásároljon. Mindezt az 500 dolláros belépti díj fölött. Miért fizessünk 500 dollárt, és vegyünk egy készüléket, amire nincs szükségünk? Talán mert az ACN hatalmas jövedelmet ígér azoknak, akik vásárolnak, és másokat is beléptetnek. Ezzel a "nagyszerű lehetőséggel" az ACN ezreket tudott rávenni a belépésre és vásárlásra. Ezek a belépések talán nem a telefonról szóltak, hanem a hatalmas jövedelem ígéretéről. (Megspékelve mindezt egy gazdasági guru, Donald Trump igéző tanácsaival.)

 

Nos, úgy tűnik, mostanára kifulladt a határtalan bevétel. A termék idejétmúltságát a mobilok és a Skype korában még Donald Trump mosolya sem képes ellensúlyozni."

Címkék:mlm acn 10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://etermon.blog.hu/api/trackback/id/tr104219717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rózsahegyi László 2012.03.07. 21:48:23

Mindig is bámultam, amikor "magánemberek", látszólag érdek nélkül, fáradtságot nem kímélve írnak ilyen szép nagy cikkeket! :)

Röviden a véleményem:
A videotelefon csak 1 szolgáltatása az ACN-nek a 111-ből. Az elmúlt évben az USA államainak a felében indult meg az energia szolgáltatás rajtuk keresztül. Európában szintén rengeteg új szolgáltatás indult. A cég partnerei közül pár nagyobb: Vodafone, T csoport, Virgin telekom, O2, stb...

Ha kidobnánk az összes videotelefont, azt sem érezné meg a cég, Kb. annyi lenne, mintha a Tesco-ban eldöntenék, hogy nem lesz többet Danon joghurt csak más típus. De ez nem valószínű, hogy így döntenének, mert egy hihetetlenül jó termék. Keressen rá bárki az IRIS 5000-re a neten és döntsön maga.

Azért a videotelefonról illik tudni, hogy havi 2500.- Ft-ért, ami most egy sima vezetékes telefon havi alapdíja szokott lenni, 4000 percet beszélhetünk vezetékes irányba ingyen. További 1000 percünk van külföldön 46 országban vezetékes számokra, illetve 8 országban a mobilt is ingyen hívjuk. Mindezt 2500.- Ft-ért. Szóval szerintem egy darabig még menni fog! :)

ANIKA 2012.03.31. 22:43:40

@Rózsahegyi László:
Jól mondod!!!
Ezek a "magánemberek",nem értek el sikereket a cégnél!
Ha nekik nem ment akkor másnak se menjen,így próbálják a képviselőket össze zavarni!
Remélem nem így lesz!

kedves.hallgato 2012.04.02. 19:36:21

@Rózsahegyi László: Az energiapiacból hogyan fog profitálni az egységjúzer?

Rózsahegyi László 2012.04.02. 20:24:24

Nagyon szívesen vitázom kultúrtált formában bárkivel, aki meri vállalni a nevét, foglalkozását, stb...

Addig bocsánat de nem pazarlok időt számomra teljesen ismeretlen emberek meggyőzésére. Nagyon örülök neki, hogy más vélemények is léteznek, ha mindenki hinne ebben a munkában, akkor egy hónap alatt mindenki képviselő lenne, és én lehúzhatnám a redőnyt.

Egy biztos, nekem egy éve utalják a pénzem. Iszonyatosan szkeptikus ember vagyok, 15 éve vállalkozó. Én már csak ennek az egynek hiszek. Bocsánat érte.

Tisztelem bárkinek a véleményét, de annak tudatában fogadom el, hogy nemrég még tömegek állították, hogy a levegőnél nehezebb szerkezet soha nem emelkedik fel a földről, a föld egyébként korong alakú és a gőzgépeket is szét kell verni, mert elveszik a munkánkat! :)

Egyébként mondj egy céget, amiről nem tudok 10 percen belül valami nagyon negatívat előásni a netről.

A neten bárki bármit írhat, főleg névtelenül...

(Az eneregiából egyébként ugyanúgy jár a jutalék, az ügyfél számlája után.)

Üdvözletem!

kedves.hallgato 2012.04.12. 23:42:12

@Rózsahegyi László: Cég, amiről nincs negatív a neten? Óó, ez egyszerű: a pékség. Meg az óvónénik. Meg a kétkezi munkások.

Én viszont nem szívesen vitatkozom, mert aki ebbe egyszer belegajdult, utolsó vérig győzködi saját magát is az igazáról.

Ui.: megbocsátok. Higgyen!

pogi.man 2012.08.12. 13:24:42

@kedves.hallgato: Mitől ez a nagy ellenszenv egy ilyen céggel szemben mint az ACN...? Egy ilyen emberrel szemben mint a Donald J.Trump...? Talán a származásukkal van probléma,v.azzal,h.sikeres cégeket,sikeres embereket lehet fikázni,mert savanyú a szőllő? Én 3 hónapja vagyok ennek a cégnek Független Képviselője. Egy fillért nem kerestem még belőle.A cég hibája? Nem,mert itt és máshol is vannak n.-on sikeres emberek,és kevésbé sikeresek. Kinn múlik...? Szerinted? A nagy pénzeket nem adják ingyen. Tudnék én is fikázni,másokra mutogatni,mert itt sem ufók dolgoznak,hanem hús vér emberek.Ember...!!!! Ha dolgoztál MLM-ben Nem kéne inkább Magadba fordulni,és megkeresni azokat a pontokat ahol csiszolnod kéne még Magadat? Vagy egyszerűbb a sár dobálás h.lejárass olyan céget amely 20 éve bizonyított? Vannak problémáid? Keresd a megoldást Barátom! Én is azt teszem.Üdvözlettel egy volt pogácsás ember.

kedves.hallgato 2012.08.21. 02:25:53

@pogi.man: Nem dolgoztam MLM-ben, nem is fogok. :)

A cikk egy fordítás, nem feltétlenül tükrözi a saját ellenszenvemet, véleményemet; viszont ha még egyszer elolvasod, talán rájössz, miért nincs három hónapja pénzed az ACN-ből.

A kommented összes hibájával együtt megnyerő. "A nagy pénzeket nem adják ingyen." - különdíjas. Szimpatikus továbbá a spirituális hozzáállás, a "belőled fakad a világ" szemlélet. Miért maradt abba a pogácsabiznisz?

pogi.man 2012.08.24. 10:38:53

@kedves.hallgato: Üdv,...! Elolvastam akkor is,és most is. Csak mosolyogni tudok rajta. Az ACN-nél a videó teló csak egy termék a többi közül. De nem is ez a lényeg.Az internet sokmindent elbír,nincs is ezzel semmigond.Mint ahogy mindenhol máshol,itt is nagy és kegyetlen a konkurencia harc.A telekommunikációban és az energiában nagyon nagy pénzek mozognak.De csak egy rövid kérdés. Vajon a világ egyik legnagyobb mobil telefon szolgáltatója miért partnerkodik az ACN-nel? Válasz. Mert felismerte,h.ezzel a tipusú kereskedelmi formával tud mégtöbb új ügyfelet bevonzani magához. A hálózat építés nem mai találmány. Azt tudtad,h.annak idején a szervezett bűnözés is így terjesztette illegális termékeiket? Csak gondold át,ha mondjuk belőled kettő lenne,vagy három,és még több. Nem hatékonyabban tudnál dolgozni? Én ezen nem most,hanem még a pogi biznic közben agyalgattam. Az,h.nem fizet az egyszerűen a Te félre tájékoztatott fejedben létezik. Vannak tények.Én jó ideje olyan emberek közt mozgok akik jó ideje ebből élnek,és nem is rosszul. Minden héten jönnek az átutalások a számlájukra. Láttam,a két szememmel,...igaz én soha nem kételkedtem a jól működő MLM cégek fizető képességeit illetően. Tudod hány MLM cég működik a világon? Több tízezer.Van egy top 100-as lista. Azon fogsz látni pár olyan céget akiket már a tájékozottabb emberek itt kicsi hazánkban jól ismerhetnek. Benne vannak az első 20-ban. Mióta is működnek? 100,50,20éve? Kik állnak ezen cégek élén alapításuk óta? Mekkora forgalmat generálnak évről évre? De hagyjuk. Beszélek magamról egy kicsit.Pogi biznic? 20 évig ebből éltem. Direktbe nyomultam,cégekhez jártam be napi szinten annak adtam el,aki ott helyben el is fogyasztotta. 18 évig szépen megéltem voltak hullámvölgyek,de megoldottam. Azóta,h.bejött ez a rengeteg üzletlánc egymás hegyén hátán nyitották,és még ma is nyitják üzleteiket,ment az én forgalmam egyre lejebb.Most kezdjem el őket szidni? Ha a piac elbírja,hát terjeszkedjenek. Mi a megoldás? Kell keresni más lehetőséget. Vállalkozások jönnek mennek,kb.80%-uk össze is omlik.Hogy pénzt kell befektetni ezekbe a "szemét" Network-os cégekbe is,...? Mit adnak manapság ingyen? Menj el egy ilyen cég rendezvényeire,mindegy melyikre,és tölts el legalább egy hetet olyan ember társaságában aki bebizonyítottan ebből profitált 1-2 éve. Megfogod tapasztalni,h.mennyire más emberré válhatsz ha fogékony vagy rá hanem. Egyszerűen nem tudod elkerülni az érzést,mert a pozitív attitűd utat tör magának.Nem könnyű üzlet,ezek az emberek mind tökös legények.Ezért olvasol kevés hozzászólásokat a kétkedők bejegyzéseire,mert inkább dolgoznak,és teszik a dolgukat. Hogy én miért nem kerestem egy árva petákot sem,erre egyszerű a válasz,mert még nem dolgoztam benne egy percet sem. Tudom,h.mekkora kudarc sorozatokat kell majd átélnem,erre felkell készülnöm főleg mentálisan,mert mint írtam a nagy pénznek ára van!!!!!!!Bocsi,de majd folytatom később,mert dolog van,és hát eddig sem a blogoknál megszokott terjedelemben fogalmaztam Üdv.Pogiman. Jaaa! Egyébként a rossz tapaztalat a sok rosszul dolgozó hálózat építőtől származik,illetve a rossz,és buta szponzorálás mellékterméke...
süti beállítások módosítása